Niet alle olie is Haarlemmerolie.

Niet alle olie is Haarlemmerolie.

We weten allemaal dat élke machine en élke motor smering nodig heeft. Maar een rondje langs de ‘velden’ leert al snel dat bijna niemand weet welk type olie of vet een wagenpark of  een productieproces nodig heeft. Toch is de keuze van de juiste smeermiddelen van groot belang voor de werking én de levensduur van machines en motoren.

Is het niet vreemd? Bij de aanschaf van een machine of een voertuig kijkt bijna iedereen kritisch naar de prijs, de prestaties, de terugverdientijd en andere factoren die de keuze beïnvloeden. Maar als het om het behoud gaat, zo merken wij in de praktijk, zijn mensen ineens veel minder kieskeurig. Dan lijkt olie – een cruciaal smeermiddel om een bedrijf of wagenpark draaiende te houden – ineens verdacht veel op haarlemmerolie. Het tegendeel is echter waar.

Alleen de juiste olie werkt
Elke machine en elke motor vraagt om z’n eigen olie. Wanneer het verkeerde smeermiddel wordt gebruikt is de kans groot dat de boel vroeg of laat in de soep loopt. Door een verkeerde oliekeuze kan de wrijving in de machine of motor onbedoeld toenemen, met als gevolg dat er meer slijtage plaatsvindt. De temperatuur wordt te hoog, er vindt onherstelbare corrosie plaats en in het ergste geval zelfs kostbare uitval. Maar de rekening daarvoor valt wél keurig op uw bureau.

Teveel olie, te weinig olie
Zelfs bij het gebruik van het juiste type olie is het zaak om er zeer zorgvuldig mee om te gaan. Dat te weinig olie slecht is voor een motor, dat is alom bekend. Teveel olie is in tegenstelling tot wat velen denken echter minstens zo verkeerd. Het kan te hoge oliedruk en ongewenste verbranding veroorzaken. Bij het gebruik van smeermiddelen draait alles om de specifieke eigenschappen in relatie tot de toepassing van het ‘te smeren object’ . In een vorige blog hebben we hier reeds uitvoerig aandacht aan besteed.

Schakel met Diesel Oil Company
Wanneer u twijfelt of u de juiste olie gebruikt, schakel dan even met Diesel Oil Company. Onze gespecialiseerde accountmanagers kunnen u feilloos adviseren over het gebruik van de beste smeermiddelen voor uw wagens en/of machines. Neem vrijblijvend contact met ons op: 0544 – 372 345. We heten tenslotte niet voor niets Diesel Oil Company, en om er maar eens een toepasselijke uitdrukking tegenaan te gooien: onze goede naam is beter dan olie. Niet te missen toch?

Terug naar het overzicht


Meer nieuws
088 - 45 46 460 verkoop@oqvalue.nl Albert Schweitzerstraat 7 7131 PG Lichtenvoorde