Voedselveilige en biologisch afbreekbare smeermiddelen. Het milieu en uw reputatie varen er wel bij.

Voedselveilige en biologisch afbreekbare smeermiddelen. Het milieu en uw reputatie varen er wel bij.

Bij smeermiddelen is de associatie met een ‘smeerboel’ vaak zo gemaakt. Terecht of onterecht, wanneer aan alle milieuvoorschriften wordt voldaan is dat in veel gevallen nog niet eens zo erg. Maar wanneer u in de food industrie werkt of met machines in de buitenlucht, dan ligt dat tóch wat gevoeliger. Voedselveiligheid, het milieu en last but not least uw reputatie verdienen beter: voedselveilige of biologisch afbreekbare smeermiddelen van Diesel Oil Company.

Feit: 1 liter olie kan 1.000.000 liter water vervuilen. Met alle gevolgen van dien. Alle reden om bij gebruik van machines in een natuurlijke omgeving – lees: buiten! – geen gewone, maar biologisch afbreekbare smeermiddelen te gebruiken. Biologisch afbreekbare smeermiddelen zijn zo samengesteld dat ze in de natuur door micro-organismen worden afgebroken tot water, koolzuur en voor de natuur onschadelijke anorganische samenstellingen. Daardoor wordt de belasting voor het milieu tot een minimum beperkt. De zogenaamde ecotoxiciteit van deze bio-smeermiddelen is bovendien ook nog eens erg laag waardoor ze minder schadelijk zijn voor mens en dier.

Voedselveiligheid
In de voedingsmiddelenindustrie luistert het gebruik van de juiste smeermiddelen nog nauwer. Niet alleen de gezondheid van de consument staat hier op het spel, maar ook uw reputatie. Laat daarom niets aan het toeval over. Bij Diesel Oil Company vindt u smeermiddelen die uw productiviteit én uw voedselveiligheid op het hoogste niveau houden. Onze bio-smeermiddelen laten incidenteel contact met voedingsmiddelen zelfs toe zonder dat dit ten koste gaat van de voedselveiligheid en uw imago. Kwaliteitsgoedkeuringen die u op onze smeermiddelen voor de food industrie kunt terug vinden zijn onder andere:

  •  NSF H1 geregistreerd:
    • Smeermiddelen mogen incidenteel contact hebben met voedsel.
  • ISO 21469 gecertificeerd:
    • Vernieuwde regulatie van het ‘NSF H1’ keurmerk. Dit keurmerk kijkt niet alleen naar de samenstelling van het product maar ook naar het complete productieproces. Voor het verkrijgen van dit keurmerk is een algehele kwaliteitswaarborging vereist welke betrekking heeft op het ontwikkelen, de productie, de distributie en de opslag van de smeermiddelen.
  • Zonder dierlijke bestanddelen
  • Zonder GGO’s (Genetisch Gemodificeerde Organismes)
  • Anti-allergeen
  • Koosjer & Halal


Let op het Ecolabel
Bij Diesel Oil Company zijn wij ons terdege bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij adviseren u graag en goed over welke smeermiddelen u het beste kunt gebruiken. Let bij de aanschaf van biologisch afbreekbare smeermiddelen bijvoorbeeld op of het Ecolabel aanwezig is. Dit is het officiële milieulabel van de Europese Unie. Het Ecolabel staat voor biologische afbreekbaarheid, niet-toxiciteit én superieure productprestaties. Daarnaast kunnen wij u alles vertellen over de verschillende testmethodes van smeermiddelen en de daaraan verbonden kwaliteitsgaranties.

Bel bewust: 0544- 372 345
Wilt u het maximale uit uw machines en motoren halen met een minimaal risico voor mens en milieu? Bel dan vandaag nog met ons team van specialisten. Uw reputatie vaart er wel bij!  Diesel Oil Company. Ook voor voedselveilige en biologisch afbreekbare smeermiddelen niet te missen.

Terug naar het overzicht


Meer nieuws
088 - 45 46 460 verkoop@oqvalue.nl Albert Schweitzerstraat 7 7131 PG Lichtenvoorde